Rapport 24: Hoe kunnen we de motivatie opnieuw versterken?

Gepubliceerd op 14 februari 2021

In het beheersen van deze crisis zijn er veel onvoorspelbare factoren, zoals de mutaties van het virus en de productie en levering van vaccins, waar we moeilijk grip op krijgen. Toch hebben we – de overheid en burgers – ons lot in eigen handen. We hebben immers controle over de sleutelfactor om de situatie onder controle te houden: ons gedrag.

Maar daar zit net het probleem. Uit de jongste cijfers van de motivatiebarometer blijkt dat we minder en minder de maatregelen volgen (zie figuur 1). Deze daling was op basis van het afkalvend motivationeel draagvlak eind januari te verwachten (zie rapport #21). Maar er is meer aan de hand. Het gebrek aan een consequent motivatie- en gedragsondersteunend beleid kan er wel eens voor zorgen dat de derde golf, waarover al weken ongerustheid bestaat, zich ook effectief zal voordoen. Welke factoren kunnen de verdere daling in motivatie verklaren en hoe kunnen we het tij keren?


Nederlands

Frans

Engels


Rapporten werden origineel geschreven in het Nederlands en vertaald door DeepL Translate. Vertalingen werden diagonaal nagekeken. Opmerkingen over opbouw of vertalingen? Aarzel niet om ons te contacteren

Afbeelding afkomstig van volgende website: link

 

 

Skills

Share this Project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *