PSYCHOLOGICAL SCIENCE MEETS POLICY

Symposium over de lessen die uit de pandemie kunnen worden getrokken

Vanaf de eerste dag van de COVID-19 pandemie was duidelijk dat het niet louter een lichamelijke gezondheidscrisis zou worden. Om de viruscirculatie onder controle te houden werd van de ene op de andere dag een gigantische gedragswijziging van de bevolking gevraagd die de mensen in hun essentie raakte: hun vrijheid werd drastisch ingeperkt en hun sociale contacten dienden tot een minimum beperkt te worden. Het was meteen duidelijk dat het ook een psychologisch-motivationele crisis zou worden.

Gedurende meer dan twee jaar - en over meer dan 90 meetmomenten - verzamelde het project van de Motivatiebarometer empirische gegevens over het draagvlak voor maatregelen, de motivationele betrokkenheid en het psychologisch welzijn van de bevolking.

In dit afsluitend symposium blikten we met een helikopterperspectief terug op deze bevindingen. We wensten belangrijke psychologische lessen te bundelen en daarover de discussie aan te gaan met andere disciplines, het beleid, de media en het bredere publiek (bijv. deelnemers aan de studie).

Image

het programma

Het programma is enkel en alleen beschikbaar in het Engels.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Presentaties

Hieronder kan u alle inhoudelijke presentaties terugvinden (enkel en alleen beschikbaar in het Engels).

Methodologie van de motivatiebarometer

Motivatie en risicoperceptie

Vaccinatie en communicatie

De psychologische basisnoden en het welbevinden

Algemene conclusie en vooruitzichten

Methodology
Motivation & risk perception
Vaccination & communication
Psychological well-being
Conclusions

Foto's

Pictures by Bart Duriez