materialen

Wat vind je op deze pagina?

Tijdens de COVID-19 pandemie zette het onderzoek van de motivatiebarometer ook in op praktische implicaties. Hierbij werd het team regelmatig uitgenodigd om lezingen en workshops te geven omtrent bepaalde thema's in bepaalde doelgroepen (bv. vaccinatie, communicatie, motivatie).

Het onderzoek dat we voerden zorgde ervoor dat we praktische toepassingen die we al eerder (voor de pandemie) kenden in het licht van het meeste recente COVID-19 onderzoek konden plaatsen. Met andere woorden konden we evidence-based aan het werk gaan.

Graag delen we deze praktische tools via deze website om dit met het bredere publiek te delen.

Heb je vragen over deze tools of wil je graag een workshop/lezing hierover organiseren? Contacteer ons dan via de contact pagina.

Image

(De)motiverend communiceren

Image
Wat is deze checklist?

Deze lijst bevat een overzicht van motiverende en demotiverende communicatiestijlen, met praktische voorbeelden en toepassingen.

In deze pandemie werd deze lijst uitgewerkt voor overheidsinstanties en apothekers en (huis)artsen. Echter is deze op veel meer domeinen van toepassing.

Onderzoek toont aan dat autonomie-ondersteunende en structurerende communicatiestijlen mensen autonoom motiveert, terwijl controlerende en chaotische strategieën eerder demotiverend werken (e.g., Aelterman et al., 2019)

COVID-19 vaccinatie toolkit

Image
Wat is een COVID-19 vaccinatie toolkit?

Deze toolkit bevat hulpmiddelen voor ouders en verzorgers van kinderen van 5 tot 11 jaar die het COVID-19 vaccin zullen krijgen.

Elke tip is bedoeld om uw kind te helpen voor, tijdens en na de afspraak. Het gebruik van deze toolkit zal u helpen om de schrik voor naalden en pijn van uw kind te verminderen.

Onderzoek toont aan dat als je de middelen in deze toolkit gebruikt, je kind nu en in de toekomst minder pijn heeft en gezonde gewoonten aanleert die in de toekomst kunnen helpen